Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

понеділок, 23 січня 2012 р.

Анонс часопису "Католицький Вісник" № 1, 2012. Тема номера: Рік 50-річчя ІІ Ватиканського Собору

Цей рік "КВ" присвятив ІІ Ватиканському Собору. Майже у кожному номері ми будемо в різноманітних формах знайомитись із соборними документами. Тож запрошуємо всіх приєднатися до пізнання напрацювань Собору, які являють собою суть учення Церкви за 2000 років. Поза тим, у жовтні 2012 року розпочнеться Рік Віри, проголошений Папою Римським Бенедиктом XVI. Тож готуймося до нього свідомо.

Навіщо був скликаний ІІ Ватиканський Собор, чим він відрізнявся від І Ватиканського Собору, які проблеми розглядав та яку роль у ньому відіграли отці, спостерігачі, експерти – про все це читайте у рубриці Школа віри, в уривку з інтерв’ю зі Стефаном Свєжавським, одним зі світських спостерігачів ІІ Ватиканського Собору.

Як правильно розуміти ІІ Ватиканський Собор, що для цього потрібно? Відповідь на ці та інші питання Папа Римський Бенедикт XVI дає на сторінках Теми номера. Також тут читачі знайдуть історію початку ІІ Ватиканського Собору та думку кардинала Йозефа Рацингера про доцільність скликання Третього Ватиканського Собору.

Ім’я видатного домініканця-Вчителя Церкви св.Томи Аквінського відоме мало не кожному, проте хто з нас так насправді читав його твори? У рубриці У спільноті Церкви "Католицький вісник" пропонує читачам перший фрагмент із праці св.Томи "Компендіум теології", у якому мова піде про віру.

Можливість побачити Собор та його основних діячів на власні очі надасть рубрика Фотофакти зі спеціальною темою "Обличчя Собору".

Рубрика Батьки і діти запропонує намалювати зимові дерева та кумедні обличчя членів родини в досить незвичний спосіб. Також у свіжому номері "КВ" ви знайдете коментарі до літургійних читань та літургійний календар латинського й візантійського обрядів, а Кіноклуб запропонує для перегляду всією родиною фільм на тему номера.

Заохочуємо не пошкодувати грошей на свіжі новини з життя Церкви та інформацію для свідомого формування своєї віри. Приємного читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар