Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

неділю, 4 березня 2012 р.

"Католицький Вісник" № 4, 2012: "В одній вірі – розмаїття обрядів"


Католицькому духові притаманна гармонія єдності та різноманітності. У цій гармонії будується Церква з пошаною до кожної, навіть найменшої її частки. В Україні католики належать до двох традицій: латинської, представленої Римо-Католицькою Церквою та візантійської, представленої Українською Греко-Католицькою Церквою та Мукачівською Єпархією Візантійського Обряду. Тож щоб пізнати багатство Католицької Церкви, яким Господь щедро обдарував Україну, та розібратися в деяких поняттях, "Католицький Вісник" присвятив Тему номера таким питанням: що таке обряд; що означає бути церквою sui juris, себто – свого права; яким є співвідношення латинського та східних обрядів; що означає "греко-католик"; хто такий патріарх; яку логіку та структуру мають східні обряди Католицької Церкви. Детальніше читайте в рубриці Тема номера.

 Історія Церкви важлива для правильного розуміння знаків часу, які ставить перед нами сьогодення. "КВ" започатковує новий проект "Історія Церкви". Перший матеріал нової рубрики – це історичні портрети трьох людей, життя і діяльність яких є підтвердженням переваги вірності Церкві над амбіціями, літургійними відмінностями та національними примхами. Перший портрет –  Єпископ Рима Пій ХІ – папа, який дорожив скарбами.
 Про витривалість у вірі та служіння своїй пастві талановитого та мужнього католицького мелькітського Патріарха Максима V читайте в рубриці Обличчя Собору.
Заохочуємо не пошкодувати грошей на свіжі новини з життя Церкви та інформацію для свідомого формування своєї віри.
 Приємного читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар