Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

понеділок, 10 грудня 2012 р.

СТАТУЯ – ЦЕ ТЕЖ ПРОПОВІДЬ


Статуя Ісуса з’явилася на сходах храму Христа Царя в листопаді та була освячена на свято Христа-Царя Всесвіту. Цій радісній події передувала важка праця з випробуваннями, що випали на долю тих, хто працював над створенням фігури. Ідея належить настоятелеві парафії о.Річарду Карапуді TChr, який 2008 року, побувавши в паломництві в Польщі, захотів установити в Донецьку статую, подібну до тієї, яку бачив у Варшаві.



Робота над статуєю Христа почалася три роки тому з ескізу й завершилася в день її встановлення перед храмом. Над створенням статуї працювала людина, роботи якої відомі майже кожному донеччанину. Це донецький скульптор, художник-графік, автор скульптурних портретів і до того ж парафіянин донецького римо-католицького храму Олександр Миколайович Порожнюк, який, починаючи вже з 70-х рр. ХХ ст., формував образ міста.
Ось що розповідає про роботу над фігурою Ілля, помічник Олександра: "Робота була для мене важкою, проте прекрасною! Працювати доводилося в холоді, а влітку – в духоті; необхідно було піднімати багато нелегкого вантажу, але коли я дивлюся на плід нашої праці – мені дуже приємно. Незрозуміло, чому так важко було працювати над статуєю. Постійно виникали якісь труднощі (наприклад, на початку роботи статуя обсипалася), але надія залишалася з нами, і ми ніби відчували, що не треба здаватися. Олександр – дуже терпелива людина, такої я ще не бачив, і мене це зворушило. Він приймав труднощі, впевнено говорячи: "я довіряю", з радістю віддаючись роботі. Він працював із величезною самовіддачею і був у майстерні не як майстер, а як по-справжньому віруюча людина, яка вміє щось дарувати суспільству без пихи, зі смиренністю. Коли він робив статую Ісуса, то був усім: підсобником, робочим, майстром – був даром. Ідея Ісуса з розкритими обіймами та композиція належать йому.
Статуя – велика проповідь! Вона стоїть тут, у Донецьку, дуже цікавому місті, де на кожному кроці можна зустріти різноманітні конфесії. Ісус із відкритими обіймами ніби щось промовляє до мене. Це дуже великий знак! Велику надію покладаю не на камінь, а на Ісуса Христа, Який буде змінювати на краще це місто".

Катерина СЕМКОВА



"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/


Немає коментарів:

Дописати коментар