Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

пʼятницю, 13 липня 2012 р.

РУХ ЧИСТИХ СЕРДЕЦЬ


Для мене РЧС – це радість, чистота та сміливість, які вчать любити. Радість перебування в колі однодумців, які прагнуть бути вірні Богу особливо через шосту заповідь, підживлює мою душу, дає сили жити і відчувати справжню любов. Любов, яка піклується, жертвує, вірить, сподівається, дарує тепло, ніжність, підтримку. Любов, що відчуваєш не тільки до конкретної особи, а й до всього, що тебе оточує, і першою чергою – до Бога. 


Чистота... Саме праця над дотриманням чистоти дозволяє відчути присутність Бога в моєму житті, побачити як мудро Він навчає мене. Одразу ж пригадуються слова з Євангелія від Матея: "Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога". Бог сам дає підказку, що саме ми маємо зробити для того, щоб бачити Його. І в цьому також є прояв Його любові. А ще мені здається, що Бог хоче навчити мене цінувати любов. Адже коли любиш по-справжньому, то йдеш на жертву заради іншого. Що ж легко дістається, те можна швидко втратити. Саме тому Бог посилає випробування. 

Рух Чистих Сердець допомагає витривати у випробуваннях, побачити Слово Боже конкретно у своєму житті, розпізнати справжню любов.Сміливість же потрібна, щоб щодня свідчити своїм життям радість і чистоту перед Богом і людьми. Сміливість, яка черпає з радості і чистоти – і яка доповнює їх.Все зводиться до одного слова, що ніколи не зникне, – любов. Рух Чистих Сердець нагадує світу про справжню любов, яку показав Христос і про яку всі забули.

Ми знову в "Католицькому Віснику". Навіщо? Щоб разом шукати та знаходити відповіді на питання, щоб свідчити, спілкуватися, вчитися розпізнавати дорогу, яка веде до Бога, і йти нею, підтримуючи один одного.Ви, напевно, погодитеся, що сьогодні, нам – поколінню Інтернету, ЗМІ, надзвичайно швидких темпів життя, – молодим людям, полишеним в більшості випадків самих на себе, не так уже й легко, а навіть надзвичайно важко дати раду тій купі інформації, що її світ щодня звалює на нас. Часто неправдивої та відверто брехливої інформації, яку маємо аналізувати і віднаходити там зерна правди.

Зізнаймося собі, що молоді ми чи старі, а прагнемо щастя, раю. Але часто не знаємо, де він, той істинний рай? А світ кричить, завалює варіантами "щастя" хвилинного, солодкого та привабливого на перший погляд, заглушуючи голос совісті, голос Бога, який промовляє в тиші. І часом хочеться закричати на цілий світ: "Де ж правда?! Як нам чинити?! Що є праведне, а що – грішне?"РЧС – згуртовує молодь біля Центру і Джерела життя – Бога, який один має відповіді на всі наші питання."

Рух з’явився на українських землях з однією метою: допомогти молоді відчути щось більше, відкрити очі на прекрасне, на чистоту. Цей Рух – не якісь там заборони, а механізм, який ніколи не зламається, бо тут не йдеться про молодих людей, яким скажуть: "Не роби того чи не роби цього". Допомогти, підтримати, зрозуміти, не бути байдужим – ось наша мета. Я сподіваюся, що інші, дивлячись на учасників Руху, також захочуть відчути щось прекрасне та чисте. Сподіваюся, що Рух має велике майбутнє. І хотілося б, щоб наступна наша зустріч принесла свої плоди та нових особистостей, які шукають". Так с.Ліліанна, координатор РЧС, відповіла на питання, навіщо існує РЧС.

Часто доводилося чути навіть від католицької молоді критику та репліки на зразок: "Кому це потрібно? Навіщо ця "показуха"? Молоді глибоко начхати на ваші реколекції, сценки, презентації. Ви просто даремно витрачаєте час". Одразу пригадуються слова одного молодого чоловіка. Під час підготовки сценки він сказав, що якщо бодай одній людині бодай одне слово з того, що ми готуємо, западе в душу – то наші зусилля недаремні.

Або: "Навіщо це мені? Я віруюча людина, практикуючий католик, з раннього дитинства дотримуюсь Божих заповідей, в тому числі шостої – не чини перелюбу. Що зміниться, якщо я підпишу якусь декларацію?"

Відповідь тут настільки проста, що не хочемо її чути. Адже я народився за задумом Бога для певної мети, і Господь напевно хотів би, що я став Його свідком, інструментом в Його руках.Я спілкуюся не тільки з віруючою молоддю, а й з людьми, які живуть за законами, що диктує сьогоднішній світ, так, як роблять усі, як пропагують ЗМІ, не замислюючись про страшні наслідки. Багато з них навіть гадки не має, що жити в чистоті – це норма, а не пережиток минулих часів.Це стосується не тільки безладного сексуального життя, якихось збочень, а й таких на перший погляд безвинних дрібниць, як сісти хлопцеві на коліна, оголити живіт, завантажити на телефон розпусну картинку…

Відкриймо Катехизм та прочитаймо про чужі гріхи… Хіба я маю право нічого не робити?! Зауваженням, роз’ясненням, власним прикладом можу допомогти Богові змінити хід життя мого друга, знайомого!

Постає питання, де ж узяти потрібну для цього інформацію?Відповіді на безліч запитань учасники руху отримують від компетентних осіб на зборах, форумах, реколекціях, а також через листування, особисті телефонні розмови тощо.

На закінчення хочеться зазначити важливий факт. Я – створіння грішне та слабке, без Божої допомоги та благодаті нічого доброго не можу зробити. І з цим погодиться кожен. З власного досвіду скажу, що відчувається величезна різниця між звичайним знанням, що цього робити не можна, бо гріх, – та тим, коли після Сповіді та Причастя даєш Самому Богу обіцянку дотримуватися чистоти і просиш Його про допомогу та опіку. Велику силу має заступницька молитва – члени РЧС постійно моляться один за одного. 

Юлія ЩЕРБАТЮК  


ЗНАЙДИ ВІДПОВІДІ 

Що це таке РЧС? Це спільнота молодих людей, які склали обітницю жити в дошлюбній чистоті.

Що роблять члени Руху Чистих Сердець? Живуть звичайним життя, намагаючись свідчити про Бога власним прикладом; зустрічаються на реколекціях, де моляться, адорують Пресвяті Дари, порушують неймовірно цікаві теми (поцілунки, любов, перше кохання, життя в подружжі та ін.), співають на славу Бога, танцюють. І все це роблять із такою радістю, що словами не передати, а краще побачити!


"РЧС" – це відпочинок на морі, подорожі Україною, паломництва, святкові бали з нагоди урочистого вступу в Рух, дні зосередження, підготовка виступів на Радіо Марія, поширення Правд Віри, підняття свого культурного рівня та боротьба з насадженням ідей "вільного" життя.

Чи варто стати учасниками РЧС? Учасниками Руху стають не ті, в кого не має жодних проблем, а ті, які вирішили йти за Богом, долаючи гріх. Вони знають, що, з’єднані з Христом, отримають благодаті, що допоможуть долати всі труднощі. 

Вступ до Руху – це свідомий вибір жити з Богом, не відступаючи при перших труднощах.

Обов'язки РСЧ-ників: дотримуватися дошлюбної чистоти; відмовитися від перегляду порнографії; регулярно приступати до сповіді та Причастя; постити щодня з 14 до 15 години, жертвуючи піст за молодь, яка бореться зі спокусами.

Як стати учасником Руху? Це можна зробити будь-якої миті! Передусім треба посповідатися, прийняти Святе Причастя, прочитати молитву довіри. Для подальшого контакту рекомендується заповнити декларацію.

Що робити тим, хто втратив цноту? Якщо людина падає, то є можливість піднятись. Завжди є вихід – щиро прийняте Таїнство покаяння та примирення (сповідь), щоб душа завжди залишалася в стані Освячуючої Благодаті. Варто знову поєднатися з Христом і ніколи не здаватися в боротьбі з гріхом. Тому варто зробити постанову більше не грішити, дотримуватися чистоти і не падати духом. Божа Любов не минає через наші гріхи…

У якому віці можна приєднатися до РЧС? В будь-якому віці, головне – робити це свідомо. Рекомендовано з 14 років, але це не є головним критерієм, що може обмежувати відповідальне прийняття рішення.

Текст молитви довіри та форму декларації можна знайти на електронній сторінці Руху або зв’язатися з нами.  


Де нас можна знайти?

Київсько-Житомирська Дієцезія

Католицький Медіа-Центрвул.Срібнокільська, 8/394, Київ 02095Тел.: (044) 573 79 93; +380979650794e-mail: czystiserca@gmail.com 

Кам’янець-Подільська дієцезія

тел. +38 067 796 03 57molodrcs@mail.com 

Електронна сторінка

rcs.org.ua 

Чому рух став настільки популярним? Його учасники вже не самі, а мають однодумців. Є нагода постійно знайомитися з цікавими однолітками і не почуватися "білою вороною" у суспільстві. Під час реколекцій надається духовна і моральна підтримка, а конференції приносять нову необхідну інформацію. РЧС – це набуття імунітету проти спокус сьогодення; відчуття чистого сумління, що сприяє розвитку здібностей до мистецтва, культури і спорту! Живучи в чистоті та без пагубних звичок, учасники руху зберігають своє здоров’я та життя, не переймаються загрозою померти від СНІДу або підхопити захворювання, що передаються статевим шляхом. В подальшому це набагато підвищує можливість народження здорових дітей.


При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар