Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

понеділок, 14 січня 2013 р.

Слово стало Тілом


Єпископ Антал МАЙНЕК, ординарій Мукачівської дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні



Ось тайна нашої віри, де в тиші та справжності зберігається для нас пасхальна містерія: з нами Бог! Еммануїл – це ім’я дістав Ісус від ангела-посланця. І Він справді довів це Своїм життям. Його присутність триває навіть після Його смерті: Він воскрес на третій день, і багатьма явленнями переконав апостолів та учнів, що Він завжди з ними. Після Свого Вознесіння Він не залишив їх, бо пообіцяв: "Отож я з вами по всі дні аж до кінця віку!" (Мт 28, 20).
Якою є Його присутність у світі? Ми відразу відповіли б: невидимою. Це часткова правда, але ж ми знаємо, що Він присутній поряд із тими, які страждають, бо на Страшному суді матимемо саме ці "екзаменаційні питання" (див. Мт 25, 35-43).
Нас, католиків та православних, протестанти часто звинувачують у тому, що ми не читаємо Біблії. Але важливіше жити відповідно до Євангелія, ніж читати його. Подивіться, яка різниця між книжниками, які виступають проти Ісуса, і звичайними, неосвіченими рибалками, які наслідували Ісуса! Книжники знали кожну букву Біблії, а рибалки, уважно слухаючи Ісуса, прийняли у свої серця Слово Боже. Ісус так любив Своїх вірних послідовників, учнів, що у Великий четвер повністю віддав себе їм, а на другий день повністю віддав Своє життя за світ, який так жадає свободи. Слово стало Тілом не тільки в Назареті, а відтоді – і на кожній Святій Месі. Але не для того, щоб Його потім поставили в шафу і здалеку дивилися на Нього, хоча Він і вибрав бути прихованим у нетривких хлібі та вині, щоб ми прийняли Його і жили з Ним: Він у нас, а ми в Ньому. Однак прийняття Святого Причастя може бути і блюзнірством (1 Кор 11, 27), якщо ми заздалегідь не прийняли Його слів, які просять навернутися, виховують і вчать нас та які Він багато разів називав їжею.
Його учні на П’ятидесятницю дістають винагороду за вірність – Святого Духа, Який робить їх здатними жити відповідно до Слова Божого, як Христос, а отже – повністю здійснивши Божу волю в їхньому житті.


"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/


Немає коментарів:

Дописати коментар