Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

середу, 16 січня 2013 р.

ДУМКИ ПРО ЄВХАРИСТІЙНИЙ КОНГРЕС


Перший Всеукраїнський Євхаристійний конгрес – подія непересічна в історії Церкви в Україні. Які духовні дари варто було б очікувати від конгресу? Які акценти мали б зробити для себе українські римо-католики? Про це йшлося в запитаннях, що їх "КВ" поставив українським єпископам.



Що віруючим варто шукати у євхаристійному культі?

Євхаристійний культ пов’язаний із Євхаристією – істинною Трапезою, на якій Ісус Христос жертвує себе як поживу: "Моє тіло – справжня пожива, а Моя кров – справжній напій" (Йн 6, 55).
Людина створена з душі й тіла, тому не може забувати про формування своєї душі, про її збагачення та насичення, поглиблення своєї духовності. Євхаристія для нашого духовного життя є тим, чим є хліб для нашого тіла. Знаємо, що якби ми не споживали щоденно їжі, то померли б. Так само потребуємо духовної їжі – Євхаристії, яка зміцнює нас у житті, у тому, щоби бути християнином. Допомагає нам кожного дня переживати всі радощі, труднощі, допомагає краще виконувати наші щоденні обов’язки. Бо коли ми перебуваємо в стані освячувальної благодаті, то, завдяки Святому Духові, можемо краще працювати й спілкуватися з людьми. Таким чином відбувається будівництво Царства Небесного вже тут, на землі, – Царства справедливості та миру між людьми у світі.
Цьогорічний І Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес є особливим євхаристійним культом, який має на меті зібрати Божий народ навколо Ісуса Христа, заохотити його до палкої молитви та спільного поклоніння Спасителю, Який живе в Церкві, до вшанування й роздумування над величчю отриманого дару.
Як висновок до вищесказаного, відповідь на поставлене питання така: у євхаристійному культі вірним варто шукати справжнього й повноцінного життя, яке є в Ісусі Христі.

На що насамперед звертати увагу?

У євхаристійному культі насамперед потрібно звернути увагу на те, що найбільший скарб християнина – сам Бог, а в Ньому всі невимовні Господні дари перебувають дуже близько до нас. Саме у Євхаристії особливим чином здійснюються слова Христа: "Ось, Я з вами по всі дні аж до кінця віку" (Мт 28, 20). 
Свідомість Божої близькості та неустанної опіки:
- заохочує нас до подяки за велич отриманих благодатей;
- схиляє серце до вірності своєму покликанню;
- дає надію, щоб із вірою й любов’ю дивитися в майбутнє, бо тільки  Ісус Христос є єдиним та істинним Спасителем світу.

Архієпископ Мечислав МОКШИЦЬКИЙ
Митрополит Львівський, голова Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України

ФОТО:
Митрополит Мечислав Мокшицький


"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/


Немає коментарів:

Дописати коментар