Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

вівторок, 5 лютого 2013 р.

МАТЕО РІЧЧІ


Еммануель Перейра, 1610, Генеральна курія Товариства Ісуса. Рим, Італія.



Видатний місіонер отець Маттео Річчі 30 років свого життя присвятив проголошуванню Доброї Новини в Китаї. Вчений-математик, дослідник, лінгвіст, картограф, він водночас налагодив діалог між двома світами – Сходом і Заходом, які до нього фактично майже не знали один одного. Подорож, що її здійснив італійський отець-єзуїт, перетворила Маттео Річчі на Лі Маду – "Великого мудреця із Заходу", якого китайці й сьогодні вшановують як величного героя своєї історії.
Прихід християнства в Китай о.Річчі вважав величезним чудом Божої всемогутності. Мужній і неперевершений у своїй місіонерській ревності, о.Маттео Річчі насамперед умів вести діалог. Глибока повага до китайського народу, ба більше – щире захоплення ним, бажання прищепити Євангеліє до китайської культури – це його місіонерські методи, які випередили час.
Бенедикт ХVІ зазначав, що о.Річчі – єдиний випадок вдалого синтезу між проголошенням Євангелія та діалогом з культурою народу, якому воно звіщається.
Цей відомий портрет Маттео Річчі – перша картина маслом, написана в Китаї. Еммануель Перейра був першим єзуїтом-китайцем. Маттео Річчі на портреті зображений у вбранні конфуціанського вченого, оскільки таке вбрання він носив, коли жив у Пекіні. У підписі під портретом є неточність: вік, у якому помер о.Маттео Річчі, – не 60 років, а 58. Портрет написано невдовзі після смерті о.Маттео.



"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/


Немає коментарів:

Дописати коментар