Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

пʼятницю, 10 травня 2013 р.

УСЕ ДЛЯ ПОМЕРЛИХ!


Конгрегацію сестер-помічниць душам у чистилищі заснував блаж. Гонорат Козьмінський, священик-капуцин. Він відомий як "багатодітний" духовний батько: став засновником цілої богопосвяченої родини, серед якої кільканадцять жіночих монаших конгрегацій, заснованих на підставі францисканської духовності.



"Усе для померлих!" – короткий девіз Конгрегації, який містить ціле її покликання. Усі апостольські справи, які виконують сестри, вони жертвують за душі померлих, які перебувають у чистилищі. Сестри-помічниці повністю присвячують себе тому, щоби стражденна Церква – душі в чистилищі – скоріше осягнула небесну радість.
Стиль апостольського життя сестер-помічниць – молитва і жертва. Страждання і труднощі в цій Конгрегації сприймаються в дусі покори Божій волі, єднаються з хресними стражданнями Христа і жертвуються як допомога тим, хто страждає в чистилищі.
Сестри піклуються про хворих та самотніх людей, працюють із дітьми, катехизують. Це Конгрегація "ангелів нагадування" тим, хто забуває про абсолютну важливість молитви за померлих та піклування про власну добру смерть. У цьому допомагає організована співпраця з мирянами в Молодіжній справі допомоги душам у чистилищі та в Апостольстві допомоги душам у чистилищі. Також особливим служінням сестер-помічниць є допомога людям, які пережили втрату близької людини.
Сестри живуть приховано від світу: не носять монашого вбрання. Вони живуть спільнотами, але є й інша частина Конгрегації – Об’єднані сестри-помічниці. Вони живуть удома і не підкреслюють своїх обітниць та посвяченості Богу в Конгрегації навіть перед рідними. Сестри-помічниці працюють у Польщі (там розташований Генеральний дім), Литві та Білорусі.

В Інтернеті інформацію про сестер можна знайти на сайті: http://www.wspomozycielki.pl


"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/


Немає коментарів:

Дописати коментар