Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

четвер, 9 травня 2013 р.

ХТО ВІРИТЬ В ІСУСА, БУДЕ СПАСЕННИЙ!



У день спомину блаж. папи Йоана XXIII Папа Бенедикт XVI відкрив Рік Віри. Попередньо Папа вже говорив про необхідність нової євангелізації, щоб віра в Ісуса Христа зміцнилася і поширилася по всьому світі.



Чому в цьому є потреба? Не лише тепер, а ще з моменту гріхопадіння люди повсякчас намагалися і намагаються жити без Бога, однак ці спроби ніколи не вдаються і завжди завершуються трагедією. Адже залишити Бога – значить залишити Любов, віддалитися від Істини. Таким чином, люди віддаляються одне від одного: вони стають егоїстичними, заздрісними, злими. Перед усесвітнім потопом люди стали такі погані, що Бог "пожалкував, що людину створив на землі" (Бут 6, 6). Але, на щастя, Ной та його родина вірили в Боже Провидіння, завдяки їм Бог не знищив усіх людей.
Подібно було з Содомом: розпуста стала наслідком невірства і призвела до знищення цілого міста. Навіть Авраам, прабатько віри, просив Бога за мешканців Содому, однак не знайшлося навіть десятьох вірних у грішному місті – і всі мали померти. Але Господь зберіг життя вірному Лоту та його родині.
Так само сталося і за часів пророка Іллі, коли весь вибраний народ відвернувся від Бога і став поклонятися іншим богам. Але Господь і тоді зберіг тих, хто зі скрушеним серцем повернувся до Нього. Забракло б часу на згадування всіх великих пророків Старого Завіту, які завдяки силі віри здобули перемогу над іншими народами (пор. Євр 11, 32-33) та великими чудесами довели: Бог є тільки один, а ми повинні слухати і наслідувати Його!
Ми, християни, маємо дивитися "на Ісуса, засновника й завершителя віри" (Євр 12, 2а). Він прийшов задля того, щоб знищити справи диявола (пор. 1 Йн 3, 8) і принести нам спасіння від гріхів та їхніх наслідків.
Чи ми почули Його Добру Новину? Чи ми цінуємо Його доброту, чи вдячні за це?
Сьогодні так само актуальні Його слова: ви бачите, але не вірите. Знаємо з Євангелія, що під час бурі навіть апостоли злякалися і не вірили в Христа, який був поруч із ними в човні. Ісус справедливо каже їм: "Де ваша віра?" (Лк 8, 25а). Іншим разом Господь каже людям: "О, невірний та розпусний роде! Доки Я буду з вами та терпітиму вас!" (Лк 9, 41).
А що сказав би Ісус нам? Як ми поводимося під час випробувань? Визнаймо, що ми не кращі за апостолів…
Ми також повинні часто просити Господа, щоб Він додав нам віри. Або щоб допоміг нам позбутися невірства.
Дорогі брати і сестри, протягом цього святого Року Віри молімося часто, щоб Бог подарував нам живу віру, щоб завдяки Його благодаті ми стали Його дорогими й улюбленими дітьми!

†Антал Майнек,
ваш єпископ і брат у Христі
Мукачеве, 11 жовтня 2012 р.

ФОТО:
Єпископ Антал Майнек

"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар