Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

понеділок, 10 червня 2013 р.

ВЕСНА МАЙБУТНЬОГО

За апостольською адгортацією Йоана Павла ІІ Сhristifideles laici, у житті мирян існують різні покликання, різні духовні й апостольські шляхи. Так виростають особливі покликання. Нещодавно в Церкві з’явився новий духовний напрямок, пов’язаний із розквітом інститутів посвяченого Богові життя у світі. Цей шлях дозволяє тим, хто живе серед звичайних мирян, виконувати євангельські ради бідності, чистоти і послуху.




У світських інститутах Церква сьогодні вбачає весну майбутнього. Головна мета нових спільнот Церкви – це апостольство у світі, поширення євангельських цінностей серед мирян. Тому члени світських інститутів нічим не відрізняються від звичайних людей. Вони непомітно вносять у світ Божі цінності. Єдиним знаком належності до Бога є свідчення їхнього життя.
Мирянські інститути – це відповідь на любов Бога, на потреби часу "бути у світі" та "з боку світу" і, користуючись "світськими" засобами, йти до досконалості та служити ближнім у відповідь на Боже покликання: "Як послав єси Мене у світ, так і Я послав їх у світ" (Йн 17, 18).
Ісус у Назареті є прикладом для мирян. Живучи з батьками в умовах свого часу та звичайним чином ремісникуючи, Він водночас непомітно і безперестанку віддавав себе в жертву Богу-Отцю, чого прагнув і для нас: "Не молю, щоб Ти взяв їх від світу, але щоб зберіг їх від лукавого" (Йн 17, 15).
Один зі світських інститутів життя, посвяченого Богові, дістав назву Волонтерки Дона Боско (VDB). Сьогодні VDB є даром для Церкви та молоді в Салезіянській Родині. Даром, яким Святий Дух "постійно омолоджує Церкву". VDB – це сучасна відповідь на поклик: "Іди за Мною". Це шанс для тих, хто хоче присвятити життя у світі Божому Царству, дотримуючись євангельських рад. Це одна з живих гілок Салезіянської Родини, яка збудована на її духовності та здійснює її цілі.
Члени Інституту хочуть вносити надію і радість у дусі Дона Боско. Хочуть жити, працювати й бути апостолами у світі, відгукуючись на духовну, моральну та матеріальну бідність, самотність і втрату сенсу життя. Ми просимо від Бога нових покликань – відкритих душ і гарячих сердець молодих дівчат, готових здійснювати ідеали християнського життя у світі, зберігаючи прихований характер свого покликання.
Ми розсіяні по цілому світі. Живемо в містечках і селах. Хоч і різні за професіями, та завжди прагнемо бути відкритими на потреби своїх ближніх у різноманітних умовах життя, завжди свідчимо про Євангеліє. Живемо окремо, але об’єднані духовно сестринською любов’ю між собою і в гармонії з оточенням, якому прагнемо допомогти піднятися до християнського ідеалу.
Ми вірні обов’язкам, що виходять з обітів, тому виконуємо свою місію, виражену словами: "Змінювати та освячувати світ зсередини" (пор. ККЦ 928). Адже "…ми хочемо відкривати Церкву світові, а світ – Церкві" (Конституція VDB). Ми не вважаємо, що світ поганий і що нічого вже не змінити – навпаки, ми віримо, що він може і має стати кращим.

Волонтерки Дона Боско

Інформацію про Інститут можна отримати за поданими нижче контактами.
е-mail: kena36@mail.ru, веб-сторінка – www.vdb.salezjanie.pl


Немає коментарів:

Дописати коментар