Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

середу, 26 червня 2013 р.

СВІТЛО ДЛЯ СВІТУ? ‎


"Церква – як стара жінка з багатьма зморшками і рубцями. Але Вона – моя мама. А маму не б’ють, її обороняють…" Карл Ранер, священик-єзуїт, видатний теолог ХХ століття напевно знав, що казав. Утім, час від часу і в сучасності випливають ознаки "темних часів", а все ж корабель Церкви впевнено пливе морем цього світу, долаючи чергові буревії…



Догматична конституція про Церкву Lumen Gentium починається з цих двох латинських слів, що в перекладі означають "Світло народам". Так, Христос створив свою Церкву як світло народам – але чи ми, сучасні її діти, завжди усвідомлюємо свою місію світочів? На це непросте питання "КВ" попросив відповісти двох чудових жінок, кожна з яких знайшла своє служіння в Церкві – але обидві вони щасливі в тому, що роблять.



***

А щодо образу "старої жінки з багатьма зморшками і рубцями" – то згадалася Мати Тереза. Краса, перед якою відкрилися серця зовсім різних людей – принцес Анни та Діани, Ясіра Арафата та Джорджа Буша, Фіделя Кастро та Дена Сяопіна, короля Норвегії Харальда V, принца Чарльза та чотирьох пап, – ця краса не була "наївною", особливо тоді, коли бл. Тереза була вже похилого віку. Але її зморшки й рубці на серці, що їх було безліч від споглядання людських страждань, стали для цілого світу образом Церкви – зраненої, але люблячої Матері, яка, попри все, ні за що у світі не відмовиться від своїх дітей. Навіть коли б вони її відкинули.


Ірина МАКСИМЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар