Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

середу, 10 жовтня 2012 р.

ЗНАК ВІЧНОЇ ЛЮБОВІ


Увечері 11 вересня 2011 р. Бенедикт XVI прибув на центральну площу Анкони, де відбулася його зустріч з багатьма парами, які готуються до прийняття Таїнства Шлюбу. Папа закликав наречених переживати період підготовки до шлюбу, зміцнюючи свій зв’язок з Богом, а також через навчання мудрості і пошук істини…



Дорогі наречені! Я дуже радий закінчити сьогоднішній день, кульмінацію Національного Євхаристійного Конгресу, зустріччю з вами. Я хочу представити вам велику спадщину цієї події. Євхаристія, дар Христа для спасіння світу, показує справжню перспективу того, чим ви зараз живете: любов Христа, яка є повнотою людської любові. […]

Не вистачає святкового вина

З певного погляду, наші часи є дуже нелегкі, особливо для молоді. Здається, перед нами є дуже багато чудових речей, але як у євангельському фрагменті про весілля в Кані, не вистачає святкового вина для справжнього свята. Перш за все, існують труднощі з пошуком роботи, що породжує невпевненість щодо майбутнього. Це дуже негативно впливає на розвиток суспільства, яке стає нездатне оцінити цінність і багатство енергії, компетенцій та креативності вашого покоління.
Не вистачає також святкового вина культури, що прагне позбутися моральних критеріїв: серед численних пропозицій кожен прагне рухатися в свій власний, автономний спосіб. Релятивізм загрожує існуванню головних цінностей; почуття та емоції набувають дуже важливого значення. Навіть плани стосовно дуже глибоких речей, стають поверховими. Культура, позбавлена святкового вина, стає культурою прославлення тіла, яка насправді баналізує сексуальність і намагається виключити її з контексту єдності між життям і любов’ю.
Дорога молоде, не бійтеся прийняти ці виклики! Ніколи не втрачайте надії. Будьте мужніми, навіть перед обличчям труднощів. Залишайтеся сильними у вірі! Будьте впевнені – хоч би що трапилося, вас завжди любить і захищає Бог, Який є нашою силою. Тому важливе місце у вашому житті має посісти зустріч із Ним: перш за все, в особистій та спільній молитві, постійній і правильній. Важливо любити Бога і відчувати, що Він вас любить. Ніщо не може відокремити нас від любові Божої! Будьте впевнені, що Церква теж завжди поруч із вами, підтримує вас і дивиться на вас із довірою. Церква знає, що ви маєте спрагу істинних цінностей, на яких слід будувати ваш дім: цінності віри, особи, сім’ї, людських стосунків, справедливості. Не бійтеся того, що загрожує забрати вашу радість. Під час весілля в Кані, коли не вистачало святкового вина, Марія закликала слуг звернутися до Ісуса і виконати те, що він скаже: "Зробіть те, що Він скаже вам" (Йн 2, 5). Зберігайте скарб цих слів, останніх, які Марія каже в Євангелії, що є майже її духовним заповітом, і тоді будете завжди мати радість свята: Ісус – це вино для свята!

Любов вимагає дорослішання

Як наречені, ви переживаєте особливий період, який відкриває вам красу зустрічі і дає відкрити красу існування і буття цінним для іншого. Це час можливості говорити взаємно: ти важливий для мене. Проживайте цей період дуже насичено, безкорисливо і в правді. Не відмовляйтеся від ідеї досягти високого ідеалу любові, плоду роздумів та свідчення любові Бога! Але як можливо прожити цей період вашого життя без свідчення любові у співтоваристві? Я б хотів сказати вам, перш за все, що слід уникати втечі до суто інтимних відносин; творіть, щоб ваші відносини ставали доробком активної та відповідальної присутності в суспільстві. Не забувайте, що для того, щоб бути справжньою, любов вимагає шляху дорослішання: починаючи від первісного "почуватися добре" з іншим, навчиться "любити" іншого. Любов означає безкорисливість, самовіддачу, прощення і повагу до іншого.
Дорогі друзі, кожна любов – це знак Вічної Любові, яка нас створила, і чия ласка освітлює бажання чоловіка і жінки взаємно присвятити себе у подружньому житті. Проживіть час заручин в очікуванні цього дару, до якого можна дійти через пізнання, повагу, увагу: лише завдяки цьому ваша любов залишиться на все життя. Навчіться свободі вірності, яка веде до турботи один про одного. Приготуйтеся жити завжди своєю любовю: нерозривність шлюбу – це дар, якого треба бажати, про який треба просити, попри все. Не думайте так, як вважає сучасна культура, що спільне життя перед шлюбом – це гарантія на майбутнє. Поквапити час дуже шкідливо для любові, яка вимагає поважати його і навчитися поступовості у вираженні почуттів; необхідно дати простір Христу, здатному зробити любов вірною, щасливою і нерозривною. Вірність і бажання завжди любити один одного зроблять вас завжди відкритими на життя, навчать бути батьками: стабільність вашої єдності в таїнстві шлюбу дозволить дітям, яких Бог вам хоче подарувати, рости з упевненістю, що життя є добрим. Вірність, нерозривність і передавання життя є опорами кожної сім’ї, справжнього спільного блага, справжньою спадщиною для всього суспільства. Будуйте на Ньому ваш шлях до шлюбу і свідчіть про Нього перед вашими близькими: це дуже цінне служіння! Будьте вдячними тим, хто вас супроводжує на шляху виховання: вони – знак уваги і турботи, що їх вам дає християнська громада.

В очікуванні Вічності

Я б хотів звернутися до одного важливого аспекту: любов має в своєму фундаменті прагнення до Бога. Справжня любов чекає нескінченності! Зробіть з вашої підготовки до шлюбу справжні духовні вправи: відкрийте для вашого спільного життя важливість Ісуса Христа і шляху Церкви. Марія вчить, що добро кожного з нас залежить від здатності слухати і приймати Боже Слово. У тих, хто довіряє Йому, вода життя перетворюється в вино любові, яке, своєю чергою робить добрим, красивим і надійним ваше життя. Кана це проголошення дару вина, яким є Євхаристія, жертва і свято, під час якого Господь нас досягає, оновлює і перетворює. Не втрачайте важливості цієї зустрічі: будьте в повноті учасниками недільної церковної зустрічі: з Євхаристії походить сенс християнського життя і новий спосіб життя. Не бійтеся прийняти відповідальність за подруга: не бійтеся увійти у велику таємницю, в якій двоє людей стають одним тілом.
Дорога молоде, довіряю вас опіці св.Йосифа і Пресвятої Марії; наслідуйте слова Діви Марії – "Те, що Він вам скаже, робіть", нехай вам завжди вистачає відчуття справжнього свята. Несіть завжди "краще" вино, вино, яке Христос дарує Церкві і світу. Хочу сказати вам, що я завжди поруч з вами і всіма, хто, як і ви, переживає цей прекрасний шлях любові. Від усього серця вас благословляю!

Джерело – "Католицький Оглядач"

"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар