Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

понеділок, 15 жовтня 2012 р.

СУД НАД БАЙДУЖІСТЮ


 Те, що бути байдужим до хвороби ближнього – не є гідно християнина, власним прикладом довели учасники Всесвітнього дня хоспісної та паліативної допомоги, що його відзначали у Виноградові на Закарпатті.



Близько двох років тому у Виноградові була створена стаціонарна хоспісна палата, а від 1 червня 2011року тут почала функціонувати перша в Україні Виїзна консультативна служба для надання невідкладної допомоги невиліковно хворим.
Виїзна консультативна служба дозволяє покращити якість життя пацієнтів із невиліковними захворюваннями та членів їхніх сімей шляхом запобігання й полегшення страждань хворої людини. Ця допомога полягає у ранньому виявленні й оцінюванні проблем, що виникають, адекватних лікувальних втручаннях (зокрема, при больовому синдромі), а також наданні психологічної, соціальної, духовної та моральної підтримки. Особливою складовою паліативної допомоги є паліативна медицина – специфічний вид медичної допомоги пацієнтам в термінальних (фінальних) стадіях хвороби.
14 жовтня 2011року у Виноградові відзначали Всесвітній день хоспісної та паліативної допомоги. Організаторами акції були БО "Спільне об’єднання соціуму", Міжнародний фонд "Відродження", органи районної та місцевої влади, Виноградівська молодіжна громадська організація "Креатив" та Виноградівська дитяча громадська організація "Нова Хвиля".
В цей день волонтери МГО "Креатив" на головній площі Виноградова знайомили жителів міста з новоствореною виїзною консультативною службою з надання паліативної допомоги. Молодь розповідала виноградівцям про структуру служби,  її роль та послуги, що їх вона надає. Волонтери закликали людей не бути байдужими під гаслом "Ніхто не може додати днів до життя людини, але кожен може додати життя до її днів".
Тим часом у будинку культури м.Виноградова зібралися запрошені високопосадовці, депутати, підприємці, меценати та просто небайдужі люди, щоб узяти участь в благодійній акції "Від співчуття до милосердя – один крок. Зроби його". В.А. Шевчук, голова БО "Спільне об’єднання соціуму", презентував досягнення за весь період існування у Виноградові хоспісу та Виїзної консультативної служби. О.В. Любімов, голова Виноградівської районної ради розповів про роль виїзної служби у житті цієї місцевості. Надзвичайно вдалі слова для виступу підібрав о.Стефан Самборський, парафіяльний співробітник греко-католицької церкви св.Петра і Павла в м.Хуст. Також про духовну складову допомоги невиліковно хворим розповів і протоієрей Іоанн Шандра, керівник прес-служби Хустської і Виноградівської єпархії УПЦ. Члени Виноградівської дитячої громадської організації "Нова Хвиля" виготовили сувеніри, які були продані на аукціоні. За всі дитячі вироби було отримано 3700 грн., які пішли на покращення якості життя трудних хворих. Здавалося б, чим дитина може допомогти, наприклад, онкохворому? Та ми довели, що може. Також діти ДГО "Нова Хвиля" розіграли сценку "Суд над байдужістю", де акцентували, що саме людська байдужість є винна у більшості людських бідах. Тож не будьмо байдужі!

М.М. СІГЕТІЙ, керівник МГО "Креатив" та ДГО "Нова хвиля"

"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар