Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

четвер, 2 серпня 2012 р.

ЛАСКАВО ПРОСИМО ДО ЛУРДУ!


Невеличке містечко на півдні Франції, населення якого становить 15 тис. мешканців, гостинно приймає близько 5 млн. відвідувачів щороку, – при цьому гамір натовпу і метушня курортного міста його не торкаються.


Один з найпопулярніших паломницьких центрів Європи, Лурд запрошує всіх, хто шукає духовного та фізичного зцілення. Йоан Павло ІІ, під час свого візиту до міста 2004 р., сказав: "Тут Богородиця, перебираючи розарій, запросила Св.Бернадетту до молитви. Відтак цей грот став осередком дивовижної школи молитви, де Марія навчає кожного споглядати з гарячою любовю обличчя Христа. Ось чому Лурд став місцем, де віряни Франції та багатьох інших країн Європи, а й цілого світу, стають на коліна у молитві".


Сюди приходять молоді священики й семінаристи, групи паломників, недужі, які сподіваються на зцілення, сімї з дітлахами – всі, хто відчуває потребу відсторонитися на кілька днів від щоденної метушні та помолитися. Лурд є відкритий для всіх і запрошує гостей до санктуарію – храму Нотр-Дам де Лурд, спорудженого народом на тому місці, де Богородиця вперше явилася Св.Бернадетті. Основу святилища становлять дві базиліки: неовізантійська базиліка молитви і неоготична верховна базиліка; за ними – три гроти, в одному з яких Св.Бернадетта виявила джерело цілющої води. Хто бажає весь зануритися у цілющі води Лурду, нехай простує до мармурових купалень за гротами: шість для жінок і одинадцять для чоловіків. Вхід до купалень безкоштовний, але й відвідувачів там не бракує: влітку треба бути готовим простояти годину у черзі, як попереджають працівники храму.
На південь від Верховної базиліки починається Хресна Дорога із чотирнадцятьма зупинками, де на подорожніх очікують чавунні скульптури (загальна кількість сягає 115). А від 2001 р. на галявині санктуарію була відкрита Хресна Дорога для людей з особливими потребами.
Тим, хто перебуває у Лурді з дітками, варто відвідати маленький будиночок Св.Бернадетти – тієї чотирнадцятилітньої дівчинки, що їй явилася була Богородиця. Він складається з однієї-єдиної кімнатки, наповненої... іграми! Для дітлахів різного віку – забавки та історії, що допоможуть їм зрозуміти послання Лурду та Бернадетти, а також можливість навчитися тому, що вона любила найбільше – молитися. Присутність батьків або дорослих, відповідальних за дитину, є обовязкова – зрештою, хіба вони не хочуть познайомитися з життям маленької Бернадетти? А по тому всі разом можуть завітати в музей воскових фігур з експозицією на християнські теми! Лурд радіє кожному відвідувачу, якому він може допомогти віднайти спокій, рівновагу і просто набратися сил.

Анна РУДЕНКО

ФОТО:

Нотр-Дам де Лурд

грот Богородиці у Лурді

"КВ" в електронному форматі 
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар