Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

четвер, 30 серпня 2012 р.

РОЗДУМИ ПРО ЄВХАРИСТІЮ


Як вчить Катехизм (1322), Пресвята Євхаристія завершує християнське втаємничення. Ті, хто був піднятий до гідності царського священства через Хрещення і глибше уподібнилися Христові через Миропомазання, через Євхаристію стають учасниками в жертві Господній разом зі всією спільнотою. Отже, продовжуємо (див. "КВ" №23, 2011) пізнавати Таїнство Євхаристії разом зі святими та тими, хто присвятив Її ціле життя.



Євхаристія є стислим змістом і підсумком нашої віри (ККЦ 1327): "Наш спосіб мислення узгоджується з Євхаристією, а Євхаристія, своєю чергою, підтверджує наш спосіб мислення" (св. Іриней Ліонський, "Проти єресей", 4, 18, 5).

Св.Йоан Золотоустий (†407), архієпископ Костантинополя про причащання Святих Таїнств: "Знаю, що багато хто скоро прийде і приступить до цієї духовної трапези. Щоби нам зробити це не на шкоду і не на осудження, а на спасіння душі нашої, я з цих пір уже попереджую і прошу всіляко очистити самих себе і потім приступати до Святих Таїнств. Ніхто нехай не говорить мені: я покритий соромом, совість моя повна гріхів, я ношу величезний тягар. П’яти цих днів достатньо, щоби очистити безліч гріхів, якщо будеш тверезитися, молитися і чувати. Ти дивися не на те, що момент короткий, а дивись на те, що Господь людинолюбний. Ніневітяни і за три дні відвернули від себе такий гнів Його, і ніскільки не завадила їм короткочасність, але й душевна ревність, за допомогою людинолюбства Господа, змогла зробити все. І блудниця, приступивши до Христа, за коротку мить змила з себе весь сором". Цит. за виданням: Святий Йоан Золотоустий. Зібрання повчань. Л.: Місіонер, 2006

"Що є знаменом тих, що їдять і п’ють чашу Господню? Безнастанно у пам’яті заховувати Того, який за нас помер і воскрес. Що є знаменом того, що зберігає ту пам’ять? Вже не для себе жити, але для Того, що за нас помер і воскрес" (св.Василій Великий, МПр. 80). Цит. за виданням: Перлини Східних Отців. Зібрав о. Юліян Катрій, ЧСВВ. Л.: Місіонер, 2006

"Ось Він, Цар царів і Володар володарів (див. Одкр 19, 16) – тут, в цьому Хлібі. Так змалів з любові до Тебе.
Він лишився з любові до тебе. – Отже, якщо ти хочеш причаститися, і не смієш, особливої шанобливості в цьому немає. – От якщо ти приймеш Його негідно, то станеш нешанобливим.
Духовне Причастя… Яке джерело благодаті! – Прибігай до нього частіше – і ти будеш частіше з Богом. І труди твої будуть більше з ним пов’язані". Святий Хосе Марія Екскріва, Шлях (538-540)

Опрацювала Ірина Максименко


"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/


Немає коментарів:

Дописати коментар