Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

четвер, 14 березня 2013 р.

Джузеппе Москаті



Джузеппе Москаті (1880-1927) – всесвітньовідомий італійській лікар, професор, член Королівської академії хірургічної медицини, викладач у декількох університетах, керівник лікарень та медичних товариств, видатний науковець (одним із перших використав інсулін для лікування діабету), піонер-біохімік. А ще – чудотворець і святий.



Канонізація видатного науковця 1987 року (під час Архієрейського Синоду мирян) – явище досить виняткове, навіть сенсаційне. Та й д-р Москаті часто дивував сучасників, колег-медиків, серед яких було багато атеїстичних матеріалістів. Його видатні здібності діагноста колеги пояснювали поєднанням традиційних підходів із досягненнями нової тоді науки – біохімії. Віра й дієве милосердя єднали лікаря-мирянина з Богом так міцно, що ставало очевидно: Божа сила напряму діяла (й продовжує діяти!) через нього. Самовідданий, глибоко віруючий лікар щодня приступав до Святого Причастя й заохочував хворих до участі в Таїнствах.
Вражав його життєвий вибір: серед хворих він обрав невиліковних. 1906 року він узяв на себе евакуацію будинку для людей похилого віку під час виверження Везувію, а 1911 р. боровся з епідемією холери. Під час І Світової війни Москаті вилікував близько 3000 солдат. Він обрав служіння хворим і навчання майбутніх лікарів, до яких казав: "Найголовніше – люби Істину. Будь тим, ким ти є, без удавання, без страху, безоглядно. Якщо істина коштує тобі гонінь – прийми їх, якщо коштує мук – терпи. Якщо заради істини тобі доведеться пожертвувати собою й своїм життям – будь твердий у самопожертві. Смерть – це не кінець, а початок".


"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/


Немає коментарів:

Дописати коментар