Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

четвер, 14 березня 2013 р.

ЄВХАРИСТІЯ – СЛОВО СТАЛО ТІЛОМ


Владика Мар’ян БУЧЕК
єпископ Харківсько-Запорізький, секретар Конференції Римсько-Католицьких
Єпископів України



Віруючі люди знають, що Ісус Христос є присутній поруч із ними в Пресвятих Дарах. Знають вони з навчання Церкви, з катехизації, що перед Своїми стражданнями і смертю Ісус Христос уперше під час Тайної вечері вділив апостолам Свої Тіло і Кров. Він учинив це, щоби в час Його страждань вони не втратили віри. Після Воскресіння Ісуса апостолам важко було повірити в присутнього між ними Христа в Його переміненому тілі. Коли двоє учнів ішли до Емауса, то впізнали Христа не в розмові з Ним, а коли Він узяв у Свої руки хліб, благословив і подав їм. Віруюча людина також укріпляється Тілом Христовим, Святою Євхаристією під час свого земного життя. Для грішної людини Святе Причастя – це заохочення до кращого життя, а для побожної людини – це зміцнення для витривалості у вірі. Кожна людина задля свого біологічного життя потребує води і їжі, а надто для духовного життя потрібна Євхаристія. Як нас навчав великий архієпископ Львівський, святий Йосип Більчевський: "Євхаристія – це живий, правдивий, присутній серед нас Ісус Христос, наш Спаситель – Хліб Життя". Людина, яка поклоняється Христу в монстранції, може очима душі побачити Господа Бога під виглядом хліба. Це дуже допомагає людям у молитві та з’єднанні з Богом.
Святий архієпископ Йосип Більчевський у своїй проповіді "Марія і Пресвяті Дари" звертає увагу на тісний зв'язок Діви Марії з Пресвятою Євхаристією: Марія була для Ісуса, Божої Манни, святим кивотом, живою монстранцією та золотою дарохранительницею. Яким чином? Носила Його у своєму лоні, а потім у вифлеємських яслах для поклоніння представила Його святому Йосипу, пастухам, царям.
У рік Першого Всеукраїнського Євхаристійного Конгресу нам треба навчити наших вірних шанувати Святі Дари в наших храмах. Людина, яка входить до храму, має виразно поклонитися Пресвятим Дарам. Допомогою та нагадуванням про це є завжди червона лампадка при дарохранительниці. Таке вшанування свідчитиме, що ми перебуваємо там, де є Живий Бог серед людей.


"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/


Немає коментарів:

Дописати коментар