Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

пʼятницю, 15 березня 2013 р.

БЛАГОСЛОВЕННЕ МІСЦЕ


8 вересня 2012 р. стало незабутнім для Львова та цілої Львівської архідієцезії: цього дня тут урочисто відсвяткували 600-річчя перенесення столиці дієцезії з Галича до Львова. Своїм посланцем на ці урочистості Папа вибрав кардинала Юзефа Томка.



"Стародавнє архієпископство західного обряду з осередком у місті Львові святкує цього року важливий ювілей: 600 років від його заснування", – такими словами кардинал Йозеф Томко, вислужений Префект Конгрегації євангелізації народів, розпочав свою проповідь у львівській катедрі під час урочистої Служби Божої.
Кардинал Томко звернув увагу, що перенесення осідку архідієцезії відбулося у свято Різдва Пресвятої Богородиці, яке (за новим календарним стилем) відзначалося саме цього дня. Що ж спільного між цими двома святкуваннями?
Проповідник зауважив, що богородичне свято відсилає нас до подій двотисячолітньої давності, адже "ми зібралися сьогодні тут, навколо вівтаря Її Сина саме тому, що Вона привела Його на світ", – пояснив він, додаючи, що Марія посідає важливе місце в історії спасіння, а тому Її свято добре пасує до ювілейного святкування.
"Бог створив Адама і Єву щасливими і дав їм використовувати землю, як райський сад. Вони не мусили вмерти і були наділені свободою та здатністю розпізнавати Божу доброту. Однак вони піддалися спокусі диявола…" – продовжував кардинал Томко, нагадуючи, що внаслідок цього на прародичів спало покарання.
"Милосердний Бог змилувався над людьми і при виголошенні прокляття над спокусником запалив зорю надії на майбутнє, пообіцявши, що Мати і Син переможуть зло. Це була перша добра новина – протоєвангеліє", – сказав проповідник, зазначивши: ми знаємо, що ними є Пречиста Діва Марія та Її Син Ісус Христос. Народження Пресвятої Богородиці є надією для цілого світу, а після Різдва Господа і Бога нашого Ісуса Христа у світі не було важливішого та ціннішого народження.
"День народження матері – це завжди радісна подія, яка збирає дітей та онуків, – вів далі папський посланець, – а Пречиста Діва Марія є нашою духовною матір’ю. Вона є Божою Матір’ю і Матір’ю Церкви. Вона є Матір’ю і вашої архідієцезальної спільноти, як показує ваше сьогоднішнє свято", – звернувся проповідник до присутніх, наголошуючи на тому, що це має спонукати до ще глибшого духовного життя, до свідчення своєї віри в громадському житті. Це має заохотити нас впустити Її до свого серця, до своєї домівки та сім’ї, щоб у ній панувала "чиста і справжня любов", щоб вони були місцем, "де народжується та зростає життя, де дітей виховують до мужності у вірі, до молитви, працьовитості й порядності".
Кардинал зазначив, що метою цих урочистих Богослужінь є "дякувати, благати і просити прощення. Перш за все ми хочемо славити Бога за всі блага, що їх протягом шестисот років отримувала ця архідієцезія, яку на майбутнє ввіряємо під особливий захист Небесної Божої Матері".

За матеріалами Радіо Ватикан

"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар