Вас вітає "КВ"!

Слава Ісусу Христу!
Ви завітали на блог (інтернет-щоденник) двотижневика "Католицький Вісник". Тут відображаються найцікавіші публікації з наших архівних випусків.
Якщо ви хочете ознайомитися з оригіналом - свіжим "КВ"-2015 (безкоштовно!), або передплатити видання, напишіть на katol.visnyk@gmail.com або заповніть форму ліворуч.

Звертаємо Вашу увагу: передрук матеріалів вітається за умови активного гіперпосилання на джерело.

Цікавого перегляду!

пʼятницю, 9 листопада 2012 р.

НАПОВНЮ ДУШІ СПОКОЄМ…


 Св.Фаустина Ковальська (1905-1938, літургійний спомин – 5 жовтня) була молодою сестрою-монахинею, яку Господь вибрав заради апостольства Його Милосердя для світу. З її містичного досвіду, записаного в "Щоденнику", походять Образ Ісуса Милосердного, молитва "Коронка до Божого Милосердя" та новенна (дев’ятниця) до Божого Милосердя, а також свято Божого Милосердя, яке 30 квітня 2001 р. встановив бл.Йоан Павло ІІ, затвердивши нову урочистість, що відтоді припадає на ІІ неділю Великодня.



У книзі "Боже Милосердя відкриваємо заново" отець-єзуїт Генріх Дзядош пише, що св.Фаустина є одною з найвизначніших постатей ХХ століття: "Вона покірним, а одночасно пророчим словом об’являла сучасному світові, що Бог є любов’ю, що Бог є милосердям. Така звістка змогла протистояти могутності зла, тому що оповіщає найпрекрасніше послання, на яке чекав увесь світ. Слово, яке об’явив їй Ісус Христос, є тим самим словом, яке міститься в Євангелії, яке століттями проголошує Церква, про яке постійно треба нагадувати, проголошувати, тому що воно приносить життя. Свята с.Фаустина була настільки вбогою та покірною, що собою не заслонила цього послання. Вона стала чудовим знаряддям, яким скористався Бог, щоб нагадати всім людям суть християнського послання".
Про свято Божого Милосердя св.Фаустина записала в "Щоденнику" такі слова Христа: "Я прагну, аби перша неділя після Великодня була святом Милосердя" (299). В іншому місці: "У цей день відкриті глибини Мого Милосердя, Я виливаю ціле море благодатей на душі, які наближаються до джерела Мого Милосердя; та душа, яка приступить до сповіді та Святого Причастя, отримає повне відпущення провин і кар…" (699).
"Коронка до Божого Милосердя" – молитва, що допомагає заглибитися в тайну Божого Милосердя та в любов Божу до грішників, щоб пізнати, наскільки Бог лагідний до кожного з нас, а Його пробачення не має меж.
Про "Коронку до Божого Милосердя" Христос сказав св.Фаустині багато речей, які дають велику надію. Зокрема, таке: "Коли її будуть відмовляти затверділі грішники, наповню їхні душі спокоєм, а їхня година смерті буде щаслива (...); коли цю коронку будуть відмовляти при вмираючих, Я стану поміж Отцем та вмираючою душею не як справедливий Суддя, але як милосердний Спаситель" (1541). Коронку найкраще відмовляти о 15:00, о годині Милосердя, яка є часом смерті Христа на хресті. Для молитви підійде звичайний розарій (вервиця).
Порядок молитви: "Отче наш…", "Радуйся, Маріє…" ("Богородице Діво…"), "Вірую в Бога…"
На великих зернятках: "Отче Предвічний! Жертвую Тобі Тіло й Кров, Душу й Божество улюбленого Твого Сина, Господа нашого Ісуса Христа, на вблагання за гріхи наші та цілого світу".
На малих зернятках десять разів: "Заради Його болісної муки будь милосердний до нас та цілого світу".
Закінчення: "Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний! Помилуй нас та весь світ" (тричі). "О Крове і Водо, що витекли із Серця Ісусового, як струмінь милосердя для нас! Я довіряю Вам!"
Наприкінці також можна тричі додати: "Ісусе, довіряю Тобі!" та "Свята Фаустино, молися за нас і за весь світ!"

Підготувала Ірина МАКСИМЕНКО

ФОТО:
Св.Фаустина Ковальська


"КВ" в електронному форматі
Приклади випусків за 2011 р. - тут  files.mail.ru/8PPUP6
І півріччя 2012 р. - тут files.mail.ru/XVRWF6

При передрукуванні обов'язкове активне гіперпосилання на http://katolyckyj-visnyk.blogspot.com/


Немає коментарів:

Дописати коментар